månadsarkiv: februari 2016

Varde iller del I

Det är lördagskväll och jag har roat mig kungligt. Gjort lagården, alltså. Ikväll träffade jag inte min vilde vän, men en annan kväll satte jag mig ner på logen och satt där blickstilla och tyst och väntade…

reschpekt

…och illern kom förstås smygande! Men hen har respekt för Laban (den svartvita katten), så hen törs inte komma fram och äta så länge han står vid matskålen. Illerns lilla nos sticker fram under den blåa trägrejen, se cirkeln.

svulloiller1

Men Svullo ( den vita katten) har tydligen inte samma inverkan på illern, så när Laban gått sin väg kommer hen fram för att försöka få sig en smakbit.

illermat

Så gav illern upp ett blodisande skrik (jag studsade nästan lika högt som Svullo) och gick till attack, katten stack sin väg fort som attan. Jag hann förstås inte få det på bild. Men sen var matskålen och dess innehåll helt i illerns tassar!

När jag laddat över bilderna såg jag att de blev lite oskarpa, det ser ut som om det var imma på linsen. Det var kallt den kvällen! Ett annat skäl till att bilderna är som de är, är att jag inte använder blixt. Vilda djur brukar inte bli så förtjusta om en bränner av en blixt i närheten av dem! Det är alltså enbart lysrörsbelysningen på logen som står för ljuset i bilderna.

Det tillfälliga avbrottet är över!

I cyberrymden kan ingen höra dig bräka, men nu funkar det igen. En hackerattack på servern som huserade hörnebo.se och ett antal andra sajter stängde ner oss, men nu är vi tillbaka igen, med förnyad kraft!

Det finns mycket smaskigt material liggandes nu, så jag kan utlova bl a besök av vår iller framöver! Vi hörs och syns, go´ vänner!

En nostalgisk tillbakablick

Igår var det ingen av de för tillfället 3 innevarande barnen som hällde ProViva över laptopen. Ingen av dem som erkände att de hade gjort det, åtminstone. (Var är den där horn-smileyn är en behöver den??) Så nu har tangentbordet hängt sig på bokstaven ”j” och ingenting fungerar, inte att koppla in ett externt tangentbord heller. Jag sitter alltså vid en gammal dator, och där fanns lämpligt nog en katalog med bilder från 2010.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var vårt första år med getter, och vi bodde i Värnhem (det är därför lagårdsinredningen ser annorlunda ut). Äldste Liljeråssonen, då 4 år, matar Emil medan Elsa står till höger och funderar över om slyet är ätligt eller inte. Elsa hade nämligen inte blivit lärd av sin mor att äta sly, det verkade inte finnas någon redig slyhage vid torpet hon kom ifrån, så det tog ett tag innan hon härmade de andra i vår lilla flock och faktiskt åt lövet.

För övrigt såg jag illern inne på logen igår eftermiddag. (Jag som har läst att de är nattaktiva, och det var inte ens mörkt ute då?!) Den åt kvarbliven kattmat när jag kom för att hämta hönsfoder, och rusade med högsta illerfart ner under golvet och gömde sig innan jag ens hann tänka tanken på att få en bild…