månadsarkiv: december 2016

God Jul!

Vill passa på att önska er alla vänner, släktingar, bloggläsare och kunder en välsignat God Jul och ett Gott Nytt År!
Årets julbock heter Klinthults Emil och är en gammal bekant för er som följer hörnebo.se . Han bröt av sitt ena horn hösten 2015, och är en mycket snäll och fridsam bock. Här är han ihop med min yngsta dotter, som är mycket förtjust i honom. För den som har livlig fantasi går det lätt att tänka sig en stor, vänlig gammal bock som står och idisslar i ett hörn i stallet där Jesus fötts!
Det hade varit härligt att kunna visa en nytagen bild av en långraggig bock ute i snön, men de enda här i Småland som får en vit jul, är vi som inte dricker alkohol…

Återigen, hoppas ni får en sån jul som ni önskat er!
/Bockarnas matte i Hörnebo

Skilsmässa och bloggtystnad

Ja, go´vänner, som tåligt väntat nästan ett halvår på att det ska hända nåt på den här bloggen!
Det har varit en tuff tid här på Löten i Hörnebo, även om allt utåt sett har rullat på som vanligt. Bara det att jag inte orkat fota och skriva om det.
Nu under hösten beslutade jag och Peter att vi ska skiljas. Ett svårt men nödvändigt beslut. Det var ju liksom inte så här det var tänkt…

Planen är att Peter ska flytta till sitt nya hem någon gång i början av 2017, och jag behåller gården (om banken vill låna ut så möe pengar att jag kan köpa ut Peter, vill säga). Barnen får bo varannan vecka hos respektive förälder. Getterna, korna och hönsen får vara kvar här i Hörnebo.

Sånt är livet. Utan en massa dynga växer inte grödorna…

Jag har fått väldigt mycket pepp och stöd från vänner och släktingar, ibland från oväntade håll, tack allihopa! Snart är jag ensamstående med 4 ungar och en hel gård full med djur, men inte känns det ensamt, även om det är sorgligt.