En liten herre flyttar

I slutet på förra veckan ringde en medlem i Föreningen Allmogegeten och undrade om jag hade någon bockkilling till salu än, det hade genbanksansvarig sagt att jag kanske hade? Jag sa som det var, att alla som föddes våren 2013 antingen var sålda eller slaktade, men att jag hade några yngre bockkillingar kvar, födda under sommaren och hösten. Hon ville komma och titta och kanske göra affär redan under helgen!

De kom som överenskommet, getägarna från Rottne. Jag presenterade dem först för Emil, den vuxne bocken till salu (klicka på Djur till salu om du vill se honom), men de ville helst ha en bockkilling, eftersom de har en turistverksamhet. Bland de små bockkillingarna blev de charmade av en vit filur med ett svart och ett vitt horn, som på en gång sökte kontakt och ville bli kliad. En son till vår egenuppfödda busget Lovis och Den Störste Bocken i Sockna´, Truls. Visst blev det affär av! De bestämde att den lille skulle få heta Kurt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han sa inte så mycket när husse bar ut honom till den väntande bilen, men protesterade och ropade på sina kompisar när han blev nesligt instängd i kombins baklucka. Hans nya matte lovade att sitta i baksätet och prata med honom.

Vi önskar lille Kurt all lycka med sina nya 3 gettjejer, och tror att han kommer trivas utmärkt! Säkert kommer turisterna som besöker Linda och Reiner bli mycket förtjusta i en lille grabben. Deras hem på nätet (med många vackra bilder!) finns på www.smaaland.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *