Skrockan dag 22: Nykläckt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På morgonen tog den här lilla sötnosen sig ut i jordelivet! Ni fick ju se bilden igår när hen kommit en bit på väg att ta hål på äggskalet. Hen är så nykläckt att hen inte ens hunnit torka och bli dunboll än. (Och jag använder inte pronomenet ”hen” för att vara vitsig, utan för att jag helt enkelt inte vet kycklingarnas kön än. Det kräver en expertis som jag inte har för att kunna se skillnad, så det blir att vänta tills de är 4-5 veckor, då brukar det märkas tydligt vem som är tupp och vem som är höna.) Idag kläcktes den här söta svarta här ovan, en gulbeigefärgad gullunge som syskon, samt en liten vit som tyvärr inte överlevde den korta men långa färden ut ur ägget. De två kycklingarna håller sig i sin mammas kroppsvärme, hon beskyddar dem från kyla och andra hot, skrockar och kluckar till dem och de svarar med det vårligaste av ljud – kycklingpipet!

Vi hälsar de nya fjäderprydda (eller snarast dunprydda) vännerna välkomna till världen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *