Nekrolog över Hörnebos Alvin III

En liten fadderbock

Han föddes i november 2011 här i vår lagård i Hörnebo. Han fick en god start i livet, eftersom mamma Elsa är en högmjölkare, och hade gott om mat till sin killing. Han hade 3 jämnåriga killingkompisar att leka med, eftersom pappa Emil är en duktig brunstkontrollant (det var inte matte, så meningen var att det inte skulle födas några killingar på hösten. Egentligen. Nu mera får bockarna gå för sig själva under våren och sommaren.).

När han var ungefär 2 månader kom en man i jaktlaget, vi kan kalla honom Lasse eftersom han heter så, på besök till oss. Han fick se den lille bockkillingen, som vi släppt ut så kan skulle få springa av sig lite. ”Vad ska ni göra med den där lille?” undrade Lasse. ”Om vi inte får honom såld blir det nog slakt”, svarade jag. ”Men…ni kan ju inte slakta en sån där liten söt!” sa Lasse och funderade en stund, och sen kom det: ”Man kan ju ha ett fadderbarn i Afrika och betala för en gång i månaden, då kan jag lika gärna ha en fadderbock och betala för istället! Jag kan inte ha honom hemma, men ni kan ta hand om honom åt mig! Vad kostar en sån där liten att ha?”

Så blev Lasse den lille bockens fadder, och betalade en summa varje månad för att den lille skulle få leva. Han fick förstås äran att döpa honom, namnet blev Alvin III.

Pappa Alvin

Alvin visade sig vara en vänlig och lugn bock precis som sin pappa, så vi bestämde att han skulle få betäcka några av våra getter och själv bli far. 2013 föddes 4 killingar av Alvins 3 fruar, och 2014 föddes 6 killingar av Alvins, även i år, 3 fruar (det är inte illa, 10 barn vid så ung ålder…)!  Här är några av dem, ihop med mamma Astrid:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Slutet

Alvin blev ganska hastigt sjuk. Jag sökte veterinärhjälp och gav den utskrivna medicinen till honom. Men jag var för sent ute, vår vän Alvin överlevde inte.

Hörnebos Alvin III är mycket saknad, av oss människor här på gården och kompisarna i bockgänget. Förstås även Lasse, som jag ringde för att meddela vad som hänt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 reaktion på “Nekrolog över Hörnebos Alvin III

 1. Sofie Larsson

  Du kanske har fler killingar som vill ha en fadder? Tror barnen skulle uppskatta att ha sin ”egen” get. Hojta till isf! Kram

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack för omtanken om Alvin!
   Vi får se lite längre fram när alla killingar är födda och vi vet vilka som ska stanna på gården – då kan det bli aktuellt med fler fadderkillingar 🙂 !

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *