Nu slår vi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEller vi och vi, det är snarast nån form av omvänt majestätsplural att skriva så. (Majestätsplural är det som kungar förr i världen ägnade sig åt när de kallade sig själva för Vi, ”Vi önskar se Våra undersåtar visa tillbörlig aktning för Oss.” I nutid är nog det omvända vanligast, alltså att ”vi” betyder ”du”, som i ”vi borde verkligen se till att hålla ordning i personalrummet”.) Det är faktiskt inte jag, Christina, som slagit, utan Peter.

När vanliga svennebananer såhär års tänker på stundande semestern, solbrännan och inför-beach-bantningen, tänker bönner på den kommande vintern. Hö behövs i stora mängder för att mätta getflocken (och barnens två nya kaniner *he he*). Helst ska gräset slås i rätt tid för att innehålla lagom mycket näring, slår vi för tidigt blir höet för lättsmält och getterna kan inte tillgodogöra sig näringen och slår vi för sent är höet för grovt och getterna vill inte äta det. Dessutom måste det ligga minst 4 dagars solsken och gärna lite blåst framför oss, så att gräset ska bli torrt nog för att kunna köras in.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVarje gång en slår är det alltså en handling i tro! Vi har börjat med denna enda träa idag, eftersom den vuxit bra och förhoppningsvis ska ge det rätta höet till getterna att äta på våren när killingarna är små, och getterna behöver näring för att kunna ge mjölk. Denna träa var oxå den som fick mest gödsel i våras. De andra vallarna väntar vi med att slå ännu ett litet tag, så det gräset (och ogräset, icke att förglömma) kan växa till sig.

 

En reaktion på “Nu slår vi!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *