Somliga får åka på semester

OLYMPUS DIGITAL CAMERADessa somliga är förstås inte husbondfolket, vi måste vara hemma och jobba. Men några av getterna, de som har killingar i magen nu, har fått komma till Grannbyn på betessemester. Där finns gott om bete, men inte så många betesdjur, så markägarna är glada om det kommer några professionella ekologiska flistuggar dit och utför sitt (ar)bete. För att inte tala om hur lyckliga getterna blir när de blir utsläppta i en alldeles ny och fräsch hage! Först måste de dock åka en liten bit med hästtransporten, så om ni undrar över den här egendomliga bilden, så föreställer den madamerna i transporten, i ett von oben-perspektiv…och inte stod de still när jag tryckte av, heller.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASen fick de komma ut i hagen, där gräset hunnit växa sig högt, och det åtminstone fanns lite sly att tugga i sig. Getter som väntar killing behöver bra mat! (Jag måste tala om att det är helt avsiktligt att de är dräktiga nu, det är inte fråga om någon olycke-betäckning! De flesta getterna fick sina killingar på våren, men det här gänget hade istället killat förra hösten, och då är det inte schysst att betäcka dem redan i november. Några av dem var för små att betäckas i november, och fick några månaders extra vila och tillväxt innan de fick träffa sin bock.)

Glad Midsommar på er alla, folk som fä, och måtte ni kunna fira för goda skördar under året!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *