Turn, turn, turn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA…som det heter på utrikiska. Eller ”vända, vända, vända”. Hö, alltså. Solen och den frikostiga vinden torkar gräset där det ligger på träorna. Det dammar om hövändaren där den snurrar efter traktorn. Lukten är ljuvlig (för den som inte är allergisk mot gräspollen), sötaktig torkande gräs-doft, dieselavgaser och lite varm oljeluft som förs in i hytten på vår traktorvän Victor (ni kommer ihåg, va?). Som synes är förarmiljön av det sobrare, stilrena slaget som gör arbetet till en helgjuten sommarupplevelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASkakar och hoppar gör det, få personer krävde nån vidare fjädring på traktorer år 1959, och det får en leva med även 2014. Varv på varv kör jag, på andra sidan vägen om en av träorna ligger ett gäng av mina skäggiga vänner och idisslar i skuggan under en ek. De verkar inte på ringaste vis uppskatta de vedermödor jag utstår för deras skull, för att de ska få nåt att äta i vinter. Nä, usch, jag ska inte ha tagelskjortan på mig! illa är det inte, jag har valt det själv, och även om det går en minst 200 år gammal väg mitt över vår största träa, och denna väg ska korsas 2 gånger varje varv jag kör med hövändaren…vändaren och traktorn skramlar och hoppar och sammalunda gör jag. Men vad hundan: jag känner mig underligt harmonisk, det ligger något djupt mänskligt i att trygga sina djurs fortlevnad och utfodring ännu ett år. Och jag lär inte ha några muskelspänningar i nacken eller axlarna ikväll!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *