Nu kommer augustikillingarna!

Så, då har jag rensat bort dagens skörd av spam från bloggkommentarerna, tydligen är det diverse kineser och brasilianare som anser att ni bloggläsare är intresserade av att köpa piratmärkesskor, för att inte tala om hur sugna ni är på att köpa en locktång, eller plattång om det lockar mera. Eftersom jag har förmoderering på alla kommentarer behöver ni läsare dock inte besväras av dessa floder med tjatig reklamtext, och jag har en anti-spamtjänst till min hjälp. Tack och lov.

Nu till något roligare. Augusti kommer med stora steg, klematisen klättrar på huset och blommar vackert. På kvällar och nätter doftar den som en charmigt överparfymerad tant. Mörkögda augustinatt skrev pusseldeckardrottningen Maria Lang från Nora om, men jag ser mer av det som händer under augustidagarna (och jag slipper hitta ett lik under en brygga, eller hur det nu var). Här flödar livet och göingegetterna blir fler! De högdräktiga getterna som varit på semester i grannbyn har fått komma hem för att vi ska kunna hålla bättre koll på dem.
augustikilling1Först fick Anna sin lille bock, han ska heta Agaton. Jag fick hjälpa till under förlossningen eftersom den lille inte låg riktigt rätt, och hade ena framklöven för långt bak. Efter försiktig draghjälp, jag drog växelvis i höger och vänster framklöv, kom han ut. Visst är han söt?
Den nyblivna förstagångsmodern har tagit väl hand om sin son, och han äter duktigt och är pigg och glad, precis som killingar ska vara!

Greta har oxå fått en bockkilling, han föddes ute i regnet igår. Greta hade sökt skydd under en stor ek, och hon klarade förlossningen helt själv, hon har ju varit med förrut! Nu väntar resten av de högdräktiga getterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *