Goda göingeget-vänner

getkompisarGetter har ofta starka familjeband, mest på mödernet men även ibland mellan fäder och söner. Här syns äkta getvänskap, Viktualia (till höger) slickar Krösa-Maja i ansiktet i väntan på kvällsmjölkningen. De är inte så hemskt nära släkt; Viktualias farfar är Krösa-Majas pappa, vilket gör att Viktualia är Krösa-Majas halvbrorsbarn. Hängde ni med?

 

För övrigt har hösten kommit till Hörnebo, kalla vindar och bitigt höstregn faller över oss och vår by. De flesta getterna är kvar ute på betet, men inte länge till, eftersom det inte finns så mycket kvar för dem att äta. Varje dag får de extra hö, för att dryga ut det ganska näringsfattiga betet. Älgflugorna (ännu ett säkert hösttecken) kryper i getternas ragg, och gör vad de kan för att vi människor ska bli deras värddjur. De är irriterande för både folk och fä, men de bits åtminstone inte! Alltid något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *