Here comes the sun. Och livsmedelsinspektören

soolenDiverse media har hypat denna månad som den mulnaste november i modern tid (eller hur det nu var). Illa är det, i alla fall. Men härom morgonen var det faktiskt något som stack i ögonen, varmt ljus som klättrade upp ovanför bergen i Svinaryd f´låt Lövås. Njut av bilden, go´vänner, för det råder synnerligen aktiv molnighet över sydsvenska höglandet nu igen.

Och sen dök livsmedelsinspektören från Vetlanda kommun upp. Det tog ungefär två timmar att gå igenom min egenkontroll, HACCP och dokumentation över ostkakebakande och ystandet, samt protokollet från förra årets inspektion. Allt var åtgärdat sedan dess, men det tillkom några nya smågrejer, bl a ska jag göra fler försök med ostarna för att bli mer säker på deras hållbarhet under olika förhållanden. Jag måste även lämna in ett nytt vattenprov på vattenkvaliteten i Ingaboda Bygdegård, och lite annat smått och gott. 2800 kronor kostar inspektionskalaset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *