Kan en få rot-avdrag för plöjning?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa, bokstavligt talat, alltså!
Så här intressant kan det se ut om någon försöker sig på att plöja en träa (”åker” in Swedish) som inte varit plöjd sen många år, minst 20 trodde ”Hammarn” som fått äran att köra Fredrik Alvarssons New Holland med 4-skärig växelplog. Som synes hade han vissa problem med de i vissa fall nästan armgrova rötterna. Det är till råga på allt elände skog på 2 sidor om den här träan, så många rötter blev det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi hade väl kunnat plöja själva, men det hade lixom tagit mera tid med en 2-skärig och halvtaskig tegplog (alltså en plog som inte går att vända på, en får alltså köra åt samma håll hela tiden), som är det som finns i plogväg här på går´n. Men innan plöjboyen dök upp hade Peter både spridit dynga och kört några vändor med tallriksharven för att ha sönder grässvålen.
Det var i alla fall en entusiastisk publik som följde arbetet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVi har kört ut resten av gödseln också (tack för lånet av gödselspridaren!). En kan inte tro att det blir så möe dynga av några getter, en skock höns och en eller annan ko – men det blir det! Och alltihopa har jag kört ut med skottkärra under vintern, för det är nästan bara jag som skött mockningen. (Nån som vill bryta arm?) Här lastar Peter gödsel med min Fordson Super Major med helhydraulisk Tranåslastare (sicken lyx, om det inte vore för den lilla petitessen att styrservon bara funkar åt ena hållet).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEder egen madame Liljerås fick sedan äran att sprida ut den värdefulla och väldoftande näringen med Peters BM Boxer. Förstås skulle 5-åringen åka med. Även om det luktade. I år har vi inte köpt någon påsa-skit, så det blir bara naturlig skit som sprids över vallarna. Nu hoppas i att regnet och maskarna gör sitt jobb!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *