Djup jordbearbetning del 2

När Boxertraktorn och tallriksharven blivit ordentligt bärgad kunde Peter köra några vändor på den säkrare uppedelen av träan. Sedan bar det av till Paddingetorp för att låna extrahjul för att ha dubbelmontage!

När Boxertraktorn och tallriksharven blivit ordentligt bärgade kunde Peter köra några vändor på den säkrare uppedelen av träan. Sedan bar det av till Paddingetorp för att låna extrahjul för att ha dubbelmontage!

Efter harvning och sten- och rotplockning med dubbelmontaget på Boxern (ser ni de snygga traktorspåren i vänstra nederkanten av bilden?) var det dags att låna fyrhjulingen med centrifugalspridande såmaskinen av snälla grannen V igen. Sen sådde Peter vallgräsfröna i flygande fläng.

Efter harvning och sten- och rotplockning med dubbelmontaget på Boxern (ser ni de snygga traktorspåren i vänstra nederkanten av bilden?) var det dags att låna fyrhjulingen med centrifugalspridande såmaskinen av snälla grannen V igen. Sen sådde Peter vallgräsfröna i flygande fläng.

Sedan skulle vallfröna som såtts på jordytan tryckas ner i jorden med hjälp av BM Victorn och ringvälten. (Det gula som sitter bakpå traktorn är en vajerkran för skogsarbete, och har inget med detta att göra.) Bockarna som betade i bakgrunden var som synes måttligt imponerade av de mänskliga ansträngningarna att ordna vinterfoder åt dem!

Sedan skulle vallfröna som såtts på jordytan tryckas ner i jorden med hjälp av BM Victorn och ringvälten. (Det gula som sitter bakpå traktorn är en vajerkran för skogsarbete, och har inget med detta att göra.) Bockarna som betade i bakgrunden var som synes måttligt imponerade av de mänskliga ansträngningarna att ordna vinterfoder åt dem!

Eftersom välten gärna trycker upp stenar, är det bra att gå ett sista varv runt träan och plocka upp de mest störande stenarna. Observera den rätt stora högen med rötter som ligger i skogskanten. 3-åringen som står närmast traktorn fick en peng när vi var färdiga, eftersom hon jobbat så hårt och noggrant! Nu väntar vi bara på att det ska gro...

Eftersom välten gärna trycker upp stenar, är det bra att gå ett sista varv runt träan och plocka upp de mest störande stenarna. Observera den rätt stora högen med rötter som ligger i skogskanten. 3-åringen som står närmast traktorn fick en peng när vi var färdiga, eftersom hon jobbat så hårt och noggrant! Nu väntar vi bara på att det ska gro…

2 reaktion på “Djup jordbearbetning del 2

  1. Christine

    Vi tar gärna hand om stenen så småningom 🙂 när trädgården ska återställas efter byggets härjningar!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *