En liten konvalescent

Ni kommer väl ihåg lilla Snövit, som blev moderlös för en tid sedan?
På midsommarafton kom vi hem sent, eftersom Peter fått åka med ett av barnen till akuten (det var inget allvarligt). Jag gick ut i halvmörkret för att ta in getterna och killingarna. När alla var inne och uppsorterade, räknade jag småttingarna. 3 gånger, faktiskt. Och varje gång var det en för lite, och ingen Snövit syntes till. Jag gick ut i hagen för att leta efter henne, beredd på det värsta.. Hittade henne där hon stod och tryckte vid stenmuren, helt knäpptyst (säkert ett skydd mot rovdjur). När jag kom närmre började hon gå, och då såg jag att hon inte stödde på det ena bakbenet. Jag lyfte upp henne i famnen, kände försiktigt på henne – och upptäckte att lårbenet var brutet, ganska långt ner. Stackars Snövit!
Hon fick vara hos gammelmormor Elsa över natten, och jag bestämde mig för att ge henne en chans (och inte bara tänka ”nackskott” direkt). Morgonen därpå bad jag mamma, som är sjuksköterska, komma och hjälpa mig. Vi la Snövit på mjölkbordet, drog benet tillrätta, och spjälade med ett stadigt förband och gasbinda runt. Sedan ett lager silvertejp, både för extra stadga och för att hon inte skulle komma åt att tugga på gasbindan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANu har det gått nästan 2 veckor, och det verkar gå åt rätt håll. Snövit är inne med Elsa som sällskap, men hon försöker rymma varje gång Elsa ska mjölkas (ett klart hälsotecken från en killing!). Hon stödjer inte fullt ut på det skadade benet än, men hon låter det vila mot golvet när hon står upp. Ibland ligger hon på det benet, så det bör inte vara smärtsamt för henne.

Hoppas och ber för att detta ska få ett lyckligt slut för Snövit, som redan drabbats hårt.

3 reaktion på “En liten konvalescent

 1. Anna-Lena Hellström

  Här i Klappa håller vi alla tummarna att lilla Snövit ska klara sig , samtidigt som vi (dvs. Lennart 🙂 desperat snickrar på för att bi färdiga till inflyttningen !!
  / Anna-Lena

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Det låter bra! Snövit verkar må efter omständigheterna gott, och ska få nytt bandage endera dagen. /C

   Svara
 2. Pingback: Nya killar på Löta´ | Löten i Hörnebo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *