De som åker härifrån

Nu har det börjat så sakteliga, årets flyttande. Först ut bland göingegetterna att få ett nytt hem var Caroline, hennes tvillingar Blanka och Alba samt hennes vuxna dotter Lisa. De fick bli första getter i en familj här i kommunen, där mamman haft getter som barn. Ska se om vi kanske kan hälsa på våra skäggiga vänner där så småningom!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASedan var det ytterligare en person som ville bli ny genbank för göingegetter, och hon ville ha egna killingar till nästa år, så hon ville ha en bockkilling med getterna. Nu blev det till sist ett tvillingpar, Halvans söner Lars och Magnus, som fick följa med transporten. Som getter köpte hon 2-åriga tvillingarna Britta och Anna och Brittas 1-åriga dotter Kerstin. Här är mor och dotter på bilden.
Vår 3½-åring grät när ekipaget for iväg, för hon tyckte det var synd att mamma hade valt att sälja så snälla getter.

transportannaVi kan hälsa på även dem, för de bor bara en timmes färd härifrån, och jag har förstått att deras nya människa bryr sig mycket om sin getfamilj. Hon hälsar att Britta och Anna är riktiga kelgetter, och Britta, som varit en ganska tillbakadragen figur här i getflocken i Hörnebo, har nu fått bli ledarget minsann!
Här tittar vår 5-åring in i hästtransporten innan avfärd, Anna tittar tillbaka.

Vi önskar alla våra tjejer och grabbar som flyttat en ny lycklig gettillvaro!

Skulle även du vilja köpa en get eller bock (eller kanske flera?) härifrån kan du klicka på Djur till salu i menyn häruppe.

2 reaktion på “De som åker härifrån

  1. Anna-Lena Hellström

    Man kan inte tro att Britta inte har varit ledarget i hela sitt liv ! Hon styr sin lilla flock med pondus , hot och milt våld : ) Dessutom är hon en riktig rymmar get (och de andra hakar gärna på ) som ger oss många goda skratt och orsakar en hel del uppgivna suckar . Men vi lär oss , och nu har de glatt varit kvar i hagen i två hela dagar !!! Sen blir de väldigt tacksamma när de får gå in i gethuset för natten .

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *