Nya hornmonster

I förrgår var jag och äldsta barnet utanför ett samhälle vars namn kan översättas från medeltidsspråk till nutidssvenska och betyda ”Den vackra skogen”, och hämtade våra nya kompisar, geten Halvan och hennes lille son Oskar. Halvan var inte helt förtjust i att bli inlastad i den konstiga hästtransporten (även om den luktade bock, vilket det borde ha lockat madame), så hennes tidigare husse fick jaga henne lite runt gården. Lille Oskar kunde jag bara lyfta upp och bära till transporten. Människofamiljen vinkade av oss (vi fick med oss en egen burk gårdshonung hem, tack, tack!), även om barnen helst velat behålla sina getter.

Vi kom hem efter en långsam resa, min gamla bil drar inte möe soppa, men den vill helst inte ha en stor, fet släpa efter sig, det går liksom tungt. ”Folk med hjärna, kör”…30 km/h i de värsta uppförsbackarna. Växla, växla, växla. Hade nästan önskat mig en splitväxel som på lastbilar.

Vi lastade in Halvan och Oskar i en kätte i lagården, där de fick vara några timmar och lugna ner sig. Sen släppte vi in kättens ordinarie invånare, Greta och Gullvi med respektive killing. Halvan stångade in de stackars systrarna i ett hörn och ockuperade hökrubban för enbart sig själv och Oskar! Det gäller att göra ett gott första intryck, va…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halvan är en get med stor personlighet och caprin integritet, så en kan inte bli annat än förtjust i henne. Och Oskar är ju – killing, så där finns inget annat att göra heller! Ni ser att Halvans öron ser konstiga ut, det beror inte på att hon är en vädurs-get, utan att de öronmärken hon tidigare hade orsakade dessa fula skador. Troligen hade märkena fastnat i något, och sår slitits upp i öronbrosket. Tidigare ägarfamiljen var kloka nog att klippa bort märkena, så öronen fick läka, även om de aldrig kommer bli helt återställda. Har ett inlägg på lut längre fram som bara kommer att handla om öronmärken!

Och vadå ”hornmonster”? Jo, det är katternas uttryck för getterna! Speciellt vår stackars vita misse är rädd för dem, minihornmonstren försöker ibland jaga honom som om han vore ett simpelt byte. Djur som beter sig så kan inte vara vänligt sinnade, aldrig i livet! Förfärliga varelser…

3 reaktion på “Nya hornmonster

  1. Fam. Wenzel

    Hej 🙂 Så bra att se Halvan&Oskar där! Kul att läsa din post!! Ses, kram o många hälsningar från Mario & Yvette

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *