En nostalgisk tillbakablick

Igår var det ingen av de för tillfället 3 innevarande barnen som hällde ProViva över laptopen. Ingen av dem som erkände att de hade gjort det, åtminstone. (Var är den där horn-smileyn är en behöver den??) Så nu har tangentbordet hängt sig på bokstaven ”j” och ingenting fungerar, inte att koppla in ett externt tangentbord heller. Jag sitter alltså vid en gammal dator, och där fanns lämpligt nog en katalog med bilder från 2010.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var vårt första år med getter, och vi bodde i Värnhem (det är därför lagårdsinredningen ser annorlunda ut). Äldste Liljeråssonen, då 4 år, matar Emil medan Elsa står till höger och funderar över om slyet är ätligt eller inte. Elsa hade nämligen inte blivit lärd av sin mor att äta sly, det verkade inte finnas någon redig slyhage vid torpet hon kom ifrån, så det tog ett tag innan hon härmade de andra i vår lilla flock och faktiskt åt lövet.

För övrigt såg jag illern inne på logen igår eftermiddag. (Jag som har läst att de är nattaktiva, och det var inte ens mörkt ute då?!) Den åt kvarbliven kattmat när jag kom för att hämta hönsfoder, och rusade med högsta illerfart ner under golvet och gömde sig innan jag ens hann tänka tanken på att få en bild…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *