En till (förgjordade bockuschling!)

mommovisI förrgår kom ytterligare en killing till världen här på Löten! 1½-åriga Hörnebos Prusseluskan födde utan assistans en bockkilling. Här är han, och han är mycket omhuldad i gruppen. På bilden är det inte mamma, utan mormor Lovis som slickar honom torr precis när han ställt sig upp på något vingliga ben. Även om han tyr sig mest till Prusseluskan, så är ändå Lovis en viktig trygghet för honom. Hon har ju varit med förr!

pixladHör har vi tjuvbetäckaren i egen hög person, även om jag maskat hans identitet! 3 killingar åstadkom han alltså under sitt korta besök i gethagen i höstas, efter en kreativ rymning från bockhagen. När jag fångat in honom och eventuellt sagt ett och annat fult ord, blev det lås och bom inne i lagården…

2 reaktion på “En till (förgjordade bockuschling!)

 1. Ingalill

  Håhåjaja! En bock är en bock, är en – bock. Jag tycker att både bock och getter har gjort bra ifrån sig!
  /Ingalill

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Att betäcka 3 getter på några timmar är trots allt inte ovanligt för en ung och pigg bock, snarare är det i underkant. Men det var väl inte fler som var brunstiga just då. (Min kompis T identfierade t o m bocken, trots att jag maskat honom så noga!) /C

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *