Mamma Mu och Kråkan irl

Mamma Mu (eller Lilla Röda som hon heter egentligen) hennes dotter kvigan Blomma och så Kråkan som står bakom Blomma och...letar insekter och annat gott i en komocka. Klicka på bilden så blir den större!

Mamma Mu (eller Lilla Röda som hon heter egentligen) hennes dotter kvigan Blomma och så Kråkan som står bakom Blomma och…letar insekter och annat gott i en komocka. Klicka på bilden så blir den större!

Jag kan tänka mig att sagorna om Mamma Mu och Kråkan har verklighetsbakgrund, så tillvida att kråkor ofta håller sig i närheten av kor. (Dock är kråkor möe svårare att fånga på bild än kor, av någon anledning.)
Även om inte kråkor direkt är de mest charmiga bland vilda djur, visar det ändå hur viktiga tamdjuren är för den biologiska mångfalden i jordbrukslandskapet. Funnes inte de tama betesdjuren skulle inte heller de vilda djuren trivas runt gården på samma sätt. Och alternativet till att ha lantbruksdjur är att plantera gran på all öppen mark, vilket definitivt inte lockar andra djur än typ granbarkborrar (kanske en eller annan ekorre också).

”Irl” betyder ”in real life”, och är ett sätt för mig som 80-talist att visa att jag inte är heeelt bakom vad gäller internät-språk. YOLO!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *