Hejdå Leffe!

En person, som faktiskt bodde i göingebygden, hörde av sig och undrade om jag hade någon bock till deras getter? Jodå, här finns bockar! Deras familj var nya på getter, så jag tyckte en social och snäll bockkilling skulle passa dem.

Göingebockkillingen Hörnebos Leffe på väg till sitt nya hem

Det blev Leffe, som föddes i somras, och har varit allas lille kelgris (förlåt, kelbock). Dock är han släkt med allt och alla här på gården redan, så han behövde få komma till ett nytt hem och träffa nya getter. (Vi vill ju helst inte lägga en kompis i frysboxen om det inte är absolut nödvändigt.)
Leffe är son till vår gamla trotjänarget Solkullas Halvan, som kom till oss 2013, och definitivt gjort avtryck som den grandiosa surtant hon var. Jag använder ordet ”var”, eftersom Halvan lämnade oss (dog, alltså) tidigare under vintern, 9 år gammal. Vi saknar henne mycket, men jag är inte lika säker på att de andra getterna gör det…

Här ser ni Leffes nye husse binda upp honom inför resan. Ordentligt bäddat med halm också, som synes.

Vi önskar Leffe och hans nya get- och människofamilj lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *