Gården är såld och livet går vidare

Löten i Hörnebo, sedd från söder

Första inlägget för 2021, och jag kan meddela att gården är ordentligt såld!
Efter många om och men och diskussioner med presumtiva köpare bestämde jag och ex-maken (som äger gården ihop) att vi skulle genomföra en avstyckning och sälja gården i 2 delar.
Den större delen A på knappt 14 hektar, beståendes av all skogen samt det mesta av åker- och betesmarken, har köpts av vår rågångsgranne V, som vill ha mer skog och mer mark till sina nötkreatur.
Den mindre delen B på c:a 3,5 hektar, beståendes av boningshuset och resten av byggnaderna, samt lite åker och bete runt detta, har köpts av ett par från Skåne.

Avstyckningen kommer ta ett tag med Lantmäteriets långa handläggningstider, så de nya ägarna kommer inte få formellt tillträde (och vi kommer inte få betalt) förrän någon gång i början av 2022. Både grannen och skåningarna ska dock få tillgång informellt till gården tidigare, så därför håller vi på och förbereder flytt och försäljning av djuren redan nu.
Det finns fortfarande nötkreatur och några getter till salu, om du är intresserad, klicka på fliken ”Djur till salu” i menyn!

Här är vårt blivande hem i en kyrkby ungefär en mil från Hörnebo. Det är ”bara” hus och tomt vi har köpt, om än ganska stor för att vara villatomt, så det blir en radikal omläggning av familjens tillvaro. Vi kommer att ha ungefär 1% av vår tidigare areal att röra oss på (och med). Det är både för- och nackdelar med en sån förändring, en klar fördel är att vi kommer ha något som kallas ”ledighet”. Av djuren kan vi bara behålla hälften av våra höns och några få myskankor, så det blir inte alls så mycket måsten vad gäller djurskötsel, eller jordbruk, eller skogsskötsel för den delen.

Jag fortsätter här på www.hörnebo.se ett tag till, sedan kommer här bli ny regim, och jag tar mitt bloggande vidare till annan domän…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *