Djur till salu

 

Vuxna djur/kombinationer:

lillebrorHörnebos Lillebror (Värnhems Krösa-Maja/Kindkvistegårdens Truls) f i april 2014 är en charmig herre, som uppskattar äpplen som muta. Han har blivit en stor och ståtlig bock, precis som sin pappa. Har trevligt, lugnt temperament, vilket är ett arv från båda föräldrarna.

Hörnebos Tinna f 2015 (Skogshems Törnrosa/Farshults Oskar) och hennes dotter Hörnebos Mim f 2016 (pappa Klinthults Emil) säljes tillsammans. Tinna är en duktig ung getmamma, och har tagit väl hand om sin killing. Mim har vuxit fint och är nästan lika stor som sin mamma vid det här laget! Jag kan även ordna en obesläktad bock om önskemål finns.

 

Getter och bockar födda 2016

Hörnebos Matteus (Hörnebos Marianne/Hörnebos Lillebror) är en charmig kille.

Hörnebos Anne-Marie (Karlsborgs Elsa/Källans Harald) är en av våra genetiskt värdefulla T98-getter, och jag säljer dem helst till dig som redan har en bock som är T eller T98!

Halvsystrarna Hörnebos Christine, Eva och Sigrid (mammor Hörnebos Viktualia, Pippilotta och Prostinnan, pappa till alla 3 Farshults Oskar) är ett glatt huligangäng, samtliga efter duktigt mjölkande mammor.

Halvbröderna samt kusinerna Hörnebos Bianco och Big Bengt (mammor Tenhults Greta och Gullvi, pappa Hörnebos Stóckar) är efter en stilig, välvuxen bock och getter som har anlag för långa mjölkningsperioder. Både Greta och Gullvi har jag mjölkat 18 månader i sträck

Hörnebos Kråke (Solkullas Halvan/Hörnebos Little Steven) fick sitt namn eftersom hans mamma envisades med att föda ute, och det kom en kråka och störde när han var nyfödd. Halvan var mycket ilsk och stångade efter kråkan.

Årets killingar f våren 2017

Hörnebos Bo och Marie (Hörnebos Lina/Mårdstorps Emil) är genetiskt värdefulla T98-killingar och kommer från en stor getfamilj här på gården.

Rosita med mamma och morfar (han är kastrat, därför kan han vara med getterna och killingarna)

Hörnebos Rosita (Värnhems Krösa-Maja/Mårdstorps Emil) är också T98, en riktigt liten huligan!

Hörnebos Gunnar (Hörnebos Lotta/Mårdstorps Emil) är årets sista T98-killing. En mycket kramgo och barnvänlig grabb.

Hörnebos Sven (Skogshems Törnrosa/Mossagårdens Frode) är en välvuxen bockkilling med bra temperament.

Hörnebos Anna och Kristoffer (Solkullas Halvan/Mossagårdens Frode) har en duktigt mjölkproducerande mamma och har vuxit ovanligt bra för att vara tvillingar.

Samtliga är renrasiga göingegetter som säljs med genbanksintyg och Jordbruksverkets öronmärkning. Våra getter är anslutna till Gårds- och Djurhälsans (f d Svenska Djurhälsovårdens) hälsoprogram, med bl a parasitkontroller. Getterna är dock inte anslutna till CAE-programmet och har ingen C-status.
Du som köper har SE-nummer och är eller ska bli medlem i Föreningen Allmogegeten. Pris enligt föreningens riktlinjer: Bockkilling 1250 kr, getkilling 1875 kr samt vuxen get/bock 2500 kr (alla priser inklusive moms).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHör av dig till mig, Christina i Hörnebo. Du kan även kontakta föreningens genbanksansvariga om du behöver avelsrådgivning, goingeget(at)allmogegeten.se

(ersätt ”(at)” med ”@” så blir mailadressen rätt)

En reaktion på “Djur till salu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *