Djur till salu

 Nötkreatur till salu:

 

Från vänster: kvigkalven, Lilla Röda med sin tjurkalv, Blomma och Rosie.

Vår lilla ko-familj är till salu: Mormor Östarps Lilla Röda f 2008 (renrasig väneko med genbanksintyg), hennes dotter korsningskon Blomma f 2015 (50% väne, 50% loshultako), Blommas dotter kvigan Rosie f 2018 (75% väne, 25% loshult). Dessutom har Lilla Röda och Blomma varsin kalv, f i juli i år. Alla är snälla och tama, bra temperament och vana vid hantering. Lilla Röda är inmjölkad med maskin. De 3 vuxna säljs för sig, och kalvarna för sig, om du inte vill köpa hela gänget, förstås.

 

Göingegetter till salu:

Jag har sålt ett antal getter och bockar, men det finns fortfarande några vuxna getter och bockar kvar (inga killingar, dock). Några av dem är:
Geten Stättareds Olivia f 2015 (Karlslunds Victor/Åsens Ingrid), går med bock och är troligen dräktig.

Min allra största och stiligaste bock Hörnebos Stóckar f 2014 (Almviks Aske/Hörnebos Viktualia) är inte bara snygg att titta på, han är också en ledargestalt och har gett fina killingar.

Samtliga är renrasiga göingegetter som säljs med genbanksintyg och Jordbruksverkets öronmärkning. Våra getter är anslutna till Gårds- och Djurhälsans (f d Svenska Djurhälsovårdens) hälsoprogram, med bl a parasitkontroller. Getterna är dock inte anslutna till CAE-programmet och har ingen C-status.
Du som köper har SE-nummer och är eller ska bli medlem i Föreningen Allmogegeten. Pris enligt föreningens riktlinjer: Bockkilling 1250 kr, getkilling 1875 kr samt vuxen get/bock 2500 kr (alla priser inklusive moms), jag betraktar djur över 5 år som äldre och säljer därför även dessa till killingpris.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHör av dig till mig, Christina i Hörnebo. Du kan även kontakta föreningens genbanksansvariga om du behöver avelsrådgivning, goingeget(at)allmogegeten.se

(ersätt ”(at)” med ”@” så blir mailadressen rätt)

En reaktion på “Djur till salu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *